Osim toga, zalijepite ovaj kôd neposredno nakon početne oznake :

l-glutamin 350g

l-glutamin 350g

278.00 kn 259.00 kn

Raspoloživost:
Na lageru
Model:
l-glutamin
Proizvođač:
Inkospor X-treme
Prosječna ocjena
Nije ocjenjen

Moguće opcije

Stavi u košaricu
  • Ima ključnu ulogu u uklanjanju toksina
  • Poboljšava imunitet
  • Stimulira sintezu proteina i resintezu mišičnog glikogena
  • spriječava katabolitam mišića uslijed djelovanja kortizola
  • slično kao i creatin povećava volumen mišićnih stanica potičući anabolizam

Kraljevska aminokiselina L-Glutamin je izuzetno važna aminokiseiina za sportaše i sve one koji su pod pojačanim stresom uslijed intenzivnih treninga, natjecanja, dijete, ili zbog bolesti kada tijelo ne može proizvesti dovoljne količine glutamina. L-glutamin je i najzastupljenija slobodna aminokiselina sa preko 60% u mišićima, a koja ima ključnu ulogu u uklanjanju toksina, a koja poboljšava imunitet, stimulira sintezu proteina i resintezu mišićnog glikogena, spriječava katabolizam mišića uslijed djelovanja kortizola te slično kao i creatin povećava volumen mišićnih stanica potičući anabolizam. Glutamin može podići nivo hormona rasta (i do 400%) koji je prvenstveno odgovoran za gubljenje masnih naslaga te za sintezu proteina. Potreba za glutaminom direktno je povezana s nivoom stresa pod kojim se tijelo nalazi. Npr. kod ekstremnih slučajeva - kod kirurški operiranih pacijenata 30g običnog glutamina dnevno dramatično ubrzava oporavak, a sportaši na režimima dijete za gubljenje masnog tkiva koriste i do 40g običnog glutamina dnevno osiguravajući time minimalan gubitak mišića. Vrlo je važno i Vrijeme korištenja glutamina, tako je najvažnije glutamin koristiti prije i poslije treninga odnosno u vrijeme povečanog stresa (jer i trening je vrsta stresa) te prije spavanja kada je glutamin potrebno uzeti da bi se povisio hormon rasta ali i da bi se spriječio katabolizam mišića tijekom šest do osam sati sna.

DOZIRANJE:

Formula korištenja običnog glutamina u cilju smanjenja stresa: Minimalni stres - 10-15 grama po danu - 5g 2-3 puta na dan, posebno prije i poslije treninga, te prije spavanja Srednji stres - 20-30 grama po danu - 5g 4-6 puta na dan, posebno ujutro, prije i poslije treninga, te prije spavanja Ekstremni stres - 35-40 grama po danu - 5 g svaka 3 sata, počevši odmah od jutra, te 10 g prije spavanja Primjena glutamina po preporuci Dr. Erica Serrana: - veća doza L-glutamina 0,35g/kg (npr. Za sportaša od 100kg treba 35g glutamina) - dozu je potrebno podijeliti na nekoliko dijelova (jedan dio ujutro, jedan dio prije treninga, jedan dio poslije treninga, te jedan dio prije spavanja kako bi se očuvali mišići tijekom sna) Bodybuilderi, powerlifteri, dizači utega: Glutamin je odličan za korištenje uz obroke ujutro, prije i poslije treninga, te prije spavanja kako bi se očuvali mišići tijekom sna. Odličan je za podizanje hormona rasta, a s njim ćete postati jači i mišićaviji. Trkači, atletičari, biciklisti, rukometaši, košarkaši, nogometaši, borilački sportovi: Koriste glutamin prije i poslije treninga kako bi osigurali brži oporavak i bolje rezultate. Odličan je za zaštitu organizma od povećanog stresa i toksina te odličan za bržu obnovu tetiva i/ili ligamenata

nutrition information per 100 g per serving à 5 g
energy kj (kcal) 1700 (400) 85 (20)
protein 100 g 5 g
carbohydrate 0 g 0 g
fat 0 g 0 g
l-glutamine 100 g 5 g

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!

Loše            Dobro


Dalje

Tagovi:

Košarica

0 stavki

Proizvođači

M.V. Konzalting d.o.o.

Tvrtka M.V. Konzalting d.o.o. za trgovinu osnovana je 1996 godine u Rijeci. Specijalizirana prodavaonica medicinskim proizvodima, dijetetskim proizvodima, zdravom hranom, sportskom opremom i sportskom prehranom. Sve za sport i sportaše.

Kontaktirajte nas

051-374-033
051-374-033
naturelb@gmail.com

Twitter

    Facebook